Menu Sluiten

Over ons

Remko Cremers. Als betrokken Zwollenaar die niet bang is om zijn verantwoordelijkheid te nemen, hebben we het initiatief genomen tot een Energiek Wipstrik. Als bewoners maken we de wijk. Dit doen we met en voor elkaar. We nemen de regie op de ontwikkeling van de wijk zoals we die met elkaar willen vormgeven. Een gezamenlijk proces met regie vanuit bewoners. Ik vind oprecht dat schone energie een basisbehoefte zou moeten zijn. Een universeel mensenrecht. Naar de toekomst toe is dit niet vanzelfsprekend. Om de wereld leefbaar te houden, is wachten niet langer een optie. Het is deze generatie die het verschil kan maken, door in actie te komen! Waarbij de overgang naar schone energie voor iedereen beschikbaar en betaalbaar moet blijven.

 

 

 

 

Liedewij de Graaf. Sinds 2009 woon ik in de Bilderdijkstraat. Met heel veel plezier. Duurzaamheid betekent voor mij zoeken naar betere manieren om dingen te doen, zonder schade aan de omgeving, uitputting of vervuiling te veroorzaken.
Onder het motto dat ook kleine stappen in het dagelijks leven een begin kunnen zijn van een groot verschil voor wereldzaken als plastic soep en klimaatverandering, probeer ik iets bij te dragen met mijn gezin met grote zonen.
En wat is er leuker dan met buurtgenoten te verkennen hoe we de Wipstrik duurzaam energiek kunnen vormgeven? Voor onszelf en de kinderen die na ons komen. Graag tot ziens tijdens een bijeenkomst van Energiek Wipstrik.

 

 

 

 

Loet van der Heijden. Woont in Wipstrik- Zuid en werkt bij Natuur en Milieu Overijssel. Niet alleen via haar werk, maar ook privé heeft ze een grote betrokkenheid bij duurzaamheid. “Het is fijn als je woonomgeving prettig is en daar kun je zelf veel aan doen. Kijk niet altijd naar de gemeente, maar neem zelf met je buren het initiatief en verfraai je straat. Er zijn altijd wel buren te vinden die het ook leuk vinden om samen wat te organiseren. En door samen met de buren aan de slag te gaan, leer je de mensen in de straat ook beter kennen”. Samen met de buren heeft ze twee jaar geleden de straat en de speelvoorziening opgepimpt en ze is nu met enkele buren aan de slag met het afkoppelen van regenwater afvoerpijpen.

 

 

 

 

Patrick Hoekstra. Woont sinds 2002 in de Bilderdijkstraat in Wipstrik-Noord. Op het gebied van duurzaamheid en klimaat vind ik het jammer dat de de politiek belangrijke beslissingen niet durft te nemen zoals bijvoorbeeld rekeningrijden, vervroegde sluiting van kolencentrales en invoering van een substantiële vliegtax. De opbrengsten daarvoor zou gebruikt kunnen worden om milieuvriendelijker initiatieven te stimuleren.  Ik vind dat het belangrijk dat je zelf initiatief neemt, en dat je niet op je handen zit en de wereld aan je voorbij ziet trekken. Zeker op het thema duurzaamheid is dit van toepassing. En we hoeven niet allemaal aan de zonnepanelen, maar wees bewust van de mogelijkheden om minder of slimmer te consumeren.